Gezondheid

Rosas.JPG

Voor en na een werk is het belangrijk om enkele voorzorgen te nemen betreffende bepaalde medicijnen en voedingsmiddelen.
Er kan een contra-indicatie zijn voor mensen met mentale of fysieke aandoeningen. Deze informatie is belangrijk voor het kader waarbinnen het sacrament van de Santo Daime wordt gebruikt.
Contacteer ons bij twijfel om uw persoonlijke situatie te bespreken.
Als voorbereiding op het ritueel wordt het aangeraden om 4 uur voor het werk niets te eten, zeker geen vetrijke producten. Vermijd alcohol 24 uur voor het werk. Om de energie van het lichaam op peil te houden, wordt vaak seksuele onthouding aangeraden 3 dagen voor en na een ceremonie.

VOEDING

Een dag voor en na een ritueel dient u te letten op voedingsmiddelen die tyramine bevatten en een risico vormen voor verhoogde bloeddruk.

    Alcohol (vooral bier, rode wijn, porto en Chianti), maar ook alcoholvrij bier (omwille van de gist).
    Vitamine-supplementen afkomstig van gist, Marmite, Tartex.
    Belegen kaas, roomkaas, warme kaas, verschillende kaassoorten zoals Brie, Camambert, Emmental, Gorgonzola, enz.
    Kippenlever, salami, worsten, vlees, vis en wild. Sojasaus, sojapasta, tempeh (tofu kan wel)/

MEDICATIE

In de Santo Daime thee bevinden zich inhibitor-enzymen. Er zijn verschillende ongewenste interacties gekend tussen deze enzymen van de thee en bepaalde medicijnen.

Het is uiterst belangrijk om met uw behandelde arts te spreken over de IMOA inhibitoren die aanwezig zijn in Daime/Ayahuasca.

Vermijd zeker het gebruik van Prozac gedurende 2 weken voor een ritueel.

Voorzichtigheid is geboden bij het nemen van antihistamines (in middelen tegen allergie), disulfirame, propranolol, hydralazine, carbamazepine.

Onderstaande lijst is niet volledig, maar kan al een richtlijn geven van medicijnen die niet met Daime gecombineerd kunnen worden.

  • Alle bestanddelen die het sympathisch zenuwstelsel beïnvloeden (bvb amfetamine, cocaïne, efedrine, metaraminol, bepaalde bestanddelen tegen astma)
  • Bepaalde vrij te bekomen medicijnen tegen de hoest, verkoudheid en koorts zoals Otrivin, VapoTab ‘Vicks’, Darolan,...)
  • Bestanddelen tegen obsesitas (Parnate, Nardil Aurorix).
  • Het grootste deel van de antidepressiva en medicijnen tegen psychiatrische aandoeningen zoals Prozac, Zoloft, Trazolan, Paxil, Effexor, millepertuis, lithium, alprazolam (Xanax), buspirone (Buspar), L-tryptofaan (ook in gewijzigde vorm, L-DOPA en Tegretol.
  • Bepaalde anti-astma middelen zoals Berotec, Bricanyl, Ventolin, salbutamol, terbutaline, Pulmadil, Serevent.
  • Anti-hypertensia (beta-blokkers, methyldopa, de kalkremmers, en remmers van ECA).
  • Pethidine en analgetisch narcose verbindingen (aspirine en acetaminofeen pijnstillers zijn geen probleem)
  • Antibiotica

VERSLAVING

In ons Daime-huis is het gebruik van cannabis verboden, omdat ons doel net de bevrijding is van al onze verslavingen.